قطعات چکش هیدرولیکی

قطعات چکش هیدرولیک ؟
چکش هیدرولیکی به طور کلی از دو قسمت هسته و پوسته تشکیل شده که به آن میپردازیم. هسته چکش قسمت اصلی چکش هیدرولیکی است که از سیلندر ، پیستون ، ریتینر ، بک هد ، سندان ، شیر کنترل ، آکامالاتور ، سیل کیت و پیچ تایراد تشکیل شده است به این صورت که بک هد و سیلندر و سندان با 4 عدد پیچ بلند به نام تایراد به هم متصل میشوند و پیستون و ریتینر و سیل کیت داخل محفظه سیلندر قرار میگیرند و شیر کنترل و آکامالاتور هم روی سیلندر قرار میگیرند که به وظیفه ی هر یک از این اجزا میپردازیم.
1.بَک هد چکش هیدرولیکی
بک هد محفظه ای است در چکش هیدرولیکی که در قسمت بالایی آن قرار دارد و وظیفه آن نگهداری گاز ازت یا N2 است که به وسیله سوپاپی که در روی آن قرار دارد با مانی متر و کپسول گاز شارژ میشود و زمانی که پیستون بعد از ضربه به قلم و برگشت به بالا قسمتی از پیسون وارد بک هد شده و با فشار گازی که در بک هد وجود دارد و فشار روغن باز به قلم ضربه میزند این چرخه تا وقتی فشار روغن داخل چکش باشد که توسط اپراطور بیل مکانیکی یا بابکت یا سایر ماشین آلات دیگر کنترل میشود ادامه خواهد داشت.

2.ریتینر چکش هیدرولیکی
همانطور که مشاهد میفرمایید ریتینر چکش هیدرولیکی قطعه ای گرد که دارای شیار هایی میباشد که محل قرار گرفتن سیل برنزی و بک آپ و اورینگ است .
محل قرار گرفتن ریتینر قسمت بالایی سیلندر و نزدیک بک هد میباشد همانطور که در بالا اشاره کردیم پیستون از داخل ریتینر عبور کرده و وارد بک هد میشود و با فشار گازی که در بک هد است پیستون به پایین هدایت میشود حالا شاید براتون سوال پیش بیاد که چطور این گاز ازت که در داخل بک هد است تخلیه نمیشود .
همانطور که در عکس مشاهده میکنید داخل ریتینر شیار هایی وجود داره که شیار بالایی محل قرار گرفتن سیل گاز میباشد سیل گاز مانع تخلیه گاز ازت داخل بک هد میشود.

3.سیلندر و پیستون چکش هیدرولیکی
سیلندر چکش هیدرولیکی محوظه است بین سندان و بک هد که در چکش های گاز هیدرولیک به شکل مکعبی و در چکش های فول هیدرولیک دایره ای شکل است و مغز اصلی چکش هیدرولیکی به شمار میرود پیستون پیکور داخل محفظه سیلندر قرار گرفته و با ورود جریان روغن هیدرولیک به قسمت شیر کنترل ، اسپول داخل شیر کنترل به حرکت در میاید و فرمان حرکت پیستون را میدهد پیستون در محفظه سیلندر به پایین رفته و به قلم چکش هیدرولیکی ضربه میزند و به بالا برمیگردد و با فشار گاز داخل بک هد و جریان روغن باز به پایین حرکت میکند و این چرخه ادامه دارد تا جریان روغن قطع شود به ویدیو زیر نگاه کنید.
خوب کمی با نحوه کار پیستون آشنا شدید حالا بریم سراغ متریال سیلندر و اهمیت متریال در ساخت سیلندر و پیستون
تکنولوژی ساخت سیلندر تا زمان نگارش این بلاگ هنوز در ایران وجود ندارد و دلیل اصلی اون تحریم است سیلندر چکش هیدرولیکی به دلیل سوراخ ها و شیار هایی که در داخلش وجود داره و سایز داخل محفظه سیلندر که بسیار از دقت بالایی برخورداره و متریالی که در ساخت اون به کار رفته ما قادر به ساخت اون نیستیم ولی پیستون چکش هیدرولیکی رو چرا در مجموعه پیکور مارکت پیستون هایی با متریال VCN تولید میشود که دارای 6 ماه گارانتی میباشد.سطح داخلی سیلندر مانند آیینه صاف و صیقلی بوده و از دقت بسیار بالایی برخورداره به طوری که یک خط و خش و یا ساییدگی باعت فرار روغن شده و سیلندر در ماهای گرم سال به سرعت داغ و باعث سوختن سیل کیت و اورینگ های داخلی میشود و چکش هیدرولیکی به روغن ریزی می افتد و باید به تعمیرگاه برود و سطح داخلی سیلندر که دچار ساییدگی و خط و خش شده اگر سطحی باشد اورسایز شده و پیستون جدیدی متناسب با سایز جدید سیلندر تراشیده شود و اگر هم ساییدگی و خط و خش سیلندر عمیق باشد باید سیلندر نو تهیه شود که قیمت بسیار بالایی دارد تنها راه برای مراقبت از سیلندر و پیستون چکش هیدرولیکی بازدید های دوره ای زود هنگام و تعویض سیل کیت های چکش هیدرولیکی میباشد.
4.سندان و بوش سندان چکش هیدرولیکی
به محفظه مکعبی شکل پایینی چکش هیدرولیکی که قلم پیکور در او قرار میگیرد سندان پیکور گفته میشود.
سندان چکش هیدرولیکی دارای 2 بوش میباشد اولی بوش سر یا بوش قلمگیر و دومی بوش داخلی که محل تلاقی و برخورد پیستون به دم قلم چکش هیدرولیکی میباشد خیلی مهم است که این بوش ها فیت باشند تا ضربات پیستون به دم قلم مستقیم و بدون انحراف وارد شود اکثر شکستگی های دم قلم و ته پیستون به دلیل گشاد شدن و عدم تعویض این بوش ها میباشد قابل ذکر است که این بوش ها با قطعه ای به نام پین بوش در سندان مهار میشود.
عدم تعویض به موقع این بوش ها علاوه بر شکستن دم قلم و ته پیستون باعث خوردگی سندان نیز شده و محل قرارگیری بوش ها نیز گشاد شده و از سایز اصلی خارج و اورسایز میشود که در زمان تعویض بوش ها باید توجه کرد که از بوش های اورسایز استفاده شود.
همچنین قلم چکش هیدرولیکی در داخل سندان توسط 2 عدد رادپین یا پین کتابی یا پین قلمگیر یا خشابی مهار میشود و به دلیل تنش بسیار بالای این قطعه با قلم چکش هیدرولیکی جزو قطعات مصرفی محسوب میشود و باید از متریال بسیار سخت و فورج شده ایدر تولید اون استفاده شود تا طول عمر بیشتری داشته باشد. همچنین بالای سندان چکش هیدرولیکی چسبیده به سیلندر پیکور محل بسته شدن 3 قسمت بک هد و سیلندر و پیستون به هم توسط پیچ های بلند و طولی تایراد میباشد.

5.پیچ تایراد چکش هیدرولیکی
پیچ تایراد یا پیچ طولی چکش هیدرولیکی پیچ هایی بلند و دارای دو سر رزوه هستند که قطعات اصلی پیکور از جمله بک هد و سیلندر و سندان را به هم متصل کرده و ثابت نگه میدارد این چهار پیچ هنگام بسته شدن باید به دقت و به یک اندازه سفت شوند برای بستن این پیچ ها معمولا از آچار های مولتی پلیر و یا تُرکمتر استفاده میشود که در هر تعمیرگاهی پیدا نمیشود ما در پیکور مارکت مجموعه ای از تجهیزات مورد نیاز برای تعمیر چکش های فول هیدرولیک و گاز هیدرولیک برخورداریم .
عدم دقت در بستن پیچ های طولی باعث اعمال فشار بر روی پیچ دیگر شده و باعث بریدن پیچ میشود که علاوه بر خسارت پیچ تایراد باعث خارج شدن هسته چکش هیدرولیکی از مدار ثابت خود شده به همین دلیل پیستون چکش به سطح سیلندر ساییده میشود و خسارت جبران ناپذیری به سیلندر و پیستون وارد میکند.
متریال پیچ های طولی مانند سایر قطعات پیکور مثل قلم و بوش و پین کتابی نیست که حتما باید ضد سایش باشند پیچ های تایراد باید از متریالی ساخته شوند که کش نیایند معمولا پیچ های طولی رو از متریالی به عنوان VCN200 تولید میکنند .

6.سیل کیت چکش هیدرولیکی
به مجموعه ای از اورینگ ها و گردگیر ها و پکینگ ها و سیل های برنزی و سیل گاز که به صورت پک کامل برای هر چکش هیدرولیکی عرضه میشود سیل کیت چکش هیدرولیکی میگویند .
حالا هرکدوم از این ها وظایفی دارند مثلا گردگیر ها در قسمت پایینی سیلندر نزدیک سندان قرار گرفته و از وارد شدن گرد و خاک از داخل سندان به سیلندر جلوگیری میکند. سیل گاز در ریتینر به کار رفته و از خروج گاز ازت یا N2 از داخل بک هد جلوگیری میکند. اورینگ ها هم هر کدام وظیفه ای دارن که در مجموع از خروج روغن به بیرون سیلندر جلوگیری میکنند و بک آپ ها هم پشت اورینگ ها برای فیت نگه داشتن اورینگ در محل خود به کار میرود حالا پیستون چکش هیدرولیکی در محفظه سیلندر توسط پکینگ ها و سیل های برنزی به صورت فیت محاصره شده و از ساییدگی پیستون به سیلندر جلوگیری میکند.
سیل کیت یکی از قطعات حساس چکش هیدرولیکی میباشد که باید حداقل هر 6 ماه یکبار بسته به نوع متریال آن تعویض شود برندهای مختلفی در دنیا هستند که برای چکش های هیدرولیکی سیل کیت تولید میکنند به عنوان مثال برند NOK و AUTOX و PARKER و PWS و … برای جلوگیری از ، از بین رفتن سیلندر و پیستون توصیه میشود که حتما از سیل کیت های اورجینال استفاده کنید.
7.قلم چکش هیدرولیکی
قلم پیکور یا به عبارتی مته ی چکش هیدرولیکی قطعه ای است مصرفی که از فولاد های آلیاژی تولید و برای بالا رفتن استقامت در برابر ساییدگی به کوره های آبکاری رفته و سختی بالای 55 راکفر میگیرد معمولا قلم های پیکور رو از فولادی تحت عنوان MO40 تولید میکنند. فولاد Mo40 از دسته فولادهای آلیاژی عملیات حرارتی پذیر بوده که در استاندارد DIN آلمان به نام فولاد 1.7225 معروف و در بازار ارائه می شود. دمای فورجینگ mo40 در حدود 1050-850 درجه سانتیگراد می باشد. دو عنصر کروم و مولیبدن در این فولاد باعث افزایش چقرمگی آن میشود. فولاد 7225 تا دمای 932 درجه سانتیگراد کار میکند. میزان کروم موجود در این فولاد باعث افزایش مقاومت به حرارت در آن میشود.لازم به ذکر است که اکثر قلم های موجود در ایران ، ایرانی بوده و بعضی شرکت ها قلم های خود را به عنوان قلم اصلی به مشتریان میفروشند.برای خرید قطعات چکش هیدرولیکی حتما از فروشگاه های معتبر خرید کنید.
8.ضربه گیر چکش هیدرولیکی
چکش های هیدرولیکی به دو مدل کاور باز و کاور بسته تقسیم میشوند که چکش های هیدرولیکی کاور باز بدون ضربه گیر هستند و معمولا در خارج از شهر ها استفاده میشوند به دلیل کاور باز بودن ولوم کاری شون نسبت به چکش های کاور بسته بشتر است اما چکش های هیدرولیکی کاور بسته دارای ضربه گیر میباشند که معمولا از 4 جهت هسته پیکور رو به صورت فیت نگه میدارند و ضربه ناشی از کار پیکور رو میگیرند و علاوه بر مهار صدا لرزش دکل هم مهار میکنند که در دراز مدت از شکستن دکل بیل مکانیکی جلوگیری میکند. متریال ضربه گیر ها معمولا از جنس پلی آمید و پلی اورتون میباشد که در کناره های چکش از ضربه گیر های پلی آمیدی استفاده و در کف پیکور و قسمت زیر براکت از ضربه گیر های پلی اورتون و پلی آمیدی به صورت مشترک استفاده میشود که تصاویر اون ها رو مشاهده میکنید.

9.براکت و کاور چکش هیدرولیکی
براکت یا ساپورت چکش هیدرولیکی محل نصب پیکور به دکل بیل مکانیکی میباشد که توسط 2 عدد پین براکت به دکل نصب میشود برای نگهداری و کم کردن استهلاک براکت داخل سوراخ هایی که پین براکت عبور میکند از بوش براکت استفاده میشود بوش هایی که معمولا جنس فولادشان از پین براکت نرم تر است متریال خود براکت هم معمولا از ورق هایی تحت عنوان ST52 استفاده میشود این نوع از ورقها در مقایسه با سایر نوعهای ST از جمله ۳۷ و ۴۴ در برابر پیچش و خمش توان بیشتری دارند و وزن بیشتری را تحمل مینمایند؛ به علاوه خاصیت انعطافپذیری را به فولاد میافزایند. در واقع علت این برتریها وجود عنصرهایی مانند سیلیسیم و منگنز زیادی در ورق ST52 میباشد.
براکت پیکور معمولا با 12 عدد پیچ 12.9 ( بسته به سایز چکش قطر طول پیچ ها متغیر مییباشد ) به پوسته متصل میشود وظیفه پوسته یا کاورچکش هیدرولیکی نگهداشتن هسته پیکور است که در چکش های کاور باز با 8 عدد پیچ کاور خوب سفت میشوند و از دیگر وظایف آن جلوگیری از آسیب رسیدن به هسته پیکور میباشد که معمولا از همان فولاد ST52 تولید میشوند نمونه ای از چکش های کاور باز و کاور بسته را مشاهده میکنید
اولین دیدگاه را ثبت کنید